NewYork’u yoğurt barlarla donatacak


 

New York’ta ‘Chobani’ ismiyle ilk yoğurt barını açan Hamdi Ulukaya, Telegram’a haber oldu.

Sektör devi Dannon’un bu ay başında bir “The Yogurt Culture Company” isminde mağaza açtığını hatırlatan gazete, ABD’de yoğurt pazarının hızlı büyüdüğünü yazdı. ‘Yunan yoğurdu’ olarak tescil ettirildiği için haberi “Yunan yoğurdu çılgınlığı New York’a yoğurt barları taşıdı” başlığıyla duyuran Telegram, son 5 yılda sade yoğurt pazarının ikiye katlanarak 1.6 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını aktardı.

Sade yoğurdutoplam yoğurt pazarının yüzde 21’ini oluşturduğunun altını çizen gazete Chobani’nin kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya’nın “Konu yoğurda gelince ABD gelişmemiş bir pazar. Biz ABD’de yoğurt arayan insanlar için yolu açmak istiyoruz” dediğini yazdı.

Manhattan’ın renkli bölgesi Soho’da açılan Chobani yoğurt bar haberde şöyle anlatıldı: “Donmuş yoğurt barlarındaki gibi kendi istediğini yaratma opsiyonu yok. İncirli-cevizli, bal ile süslenmiş yoğurt seçenekleri bir mönüde sıralanıyor. Salatalık ve zeytinyağlı seçenekler de var. Cam kavanozlarda servis edilen yoğurtların fiyatları 3.75 ile 4.75 arasında değişiyor.”

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s