Donald Trump lüks otel markası için İstanbul’da yatırımcı arıyor


Donald Trump’ın bir iştiraki olan ve Trump’ın oğullarından Ivanka Trump tarafından yönetilen  Trump International Hotel Collection, İstanbul’da otel açmak istiyor. Bu amaçla İstanbul’da görüşmeler gerçekleştiren şirketin Türkiye Yatırım Danışmanı Eleen Keribar TurizmGüncel’e verdiği röportajda,  Trump International Hotel Collection’ın Amerika dışında otel açma kararı aldığını ve bu eksende özellikle İstanbul ile yakından ilgilendiğini söyledi.

Şirketin Amerika dışındaki ilk otelini Kanada’nın başkenti Toronto ile Panama’da açtığını ve denizaşırı ülkelerde otel sayısını hızla artırmak istediğini belirten Keribar şu bilgileri paylaştI:

ÖZELLİKLE İSTANBUL İLE İLGİLENİYORUZ

“Şirketin şu andaki temel hedefi Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde yatırım yaparak büyümek. Plan çerçevesinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bir otel projesi ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Özellikle İstanbul’da ciddi bir arayış içerisindeyiz.”

AMERİKA DIŞINDAKİ ÜLKELERDE SADECE İŞLETMECİLİK YAPIYORUZ

“Şirketin kendine ait yatırımları sadece Amerika’da. Onun dışındakiler işletme anlaşmaları. Türkiye’de sadece otel projeleri değil, ofis ve rezidans projelerinin yapımı ile de ilgileniyoruz. Faaliyette olduğumuz lüks segment ile ilgili olarak İstanbul’da önemli fırsatlar olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin ve İstanbul’un turizm alanında gösterdiği büyüme grubun burada otel işletmek için arayışa girmesini beraberinde getirdi.”

MARKANIN BİLİNİRLİĞİ İÇİN İSTANBUL ÖNEMLİ

“Türkiye ölçeğinde 3 şehir ilgi alanımıza giriyor. Bunlar İstanbul, Ankara ve İzmir. Bu üç kentteki potansiyelin çok yüksel olduğunu düşünüyoruz. Ancak biz ilk etapta İstanbul’a yoğunlaşmış bulunuyoruz. Yeni bir otel grubu olduğumuz ve Türkiye’ye ilk defa giriş yapacağımız için öncelik İstanbul’da olacak. Grubun İstanbul’da bir otel işletmesi, markanın bilinirliliğini artırması açısından da önemli.”

OTELCİLİKTE 80 TANE ÖDÜLÜMÜZ VAR

“Trump International Hotel Collection, lüks otelciliğin gelecek neslini temsil ediyor. Uluslararası üne sahip gayrimenkul geliştiricisi Donald J. Trump ve üç çocuğu, Donald Jr, Ivanka ve Eric, ödüllü lüks otel koleksiyonlarını dünya çapında seçkin lokasyonlara götürmek istiyorlar. Otel grubunun aldığı 80 kadar ödül arasında, Trump International Hotel & Towers Chicago’nun kazandığı 2010 Travel + Leisure, ABD ve Kanada’nın Büyük Şehir Otelleri kategorisindeki birinciliği bulunuyor.”

7 OTEL 3 BİN 300 ODA

“Şimdiden 3300 oda kapasitesinde 7 otel işleten ve yakın geçmişte de Panama ve Toronto’daki otellerini faaliyete geçirmiş olan Donald Trump, dünyanın değişik noktalarında yeni proje gelişimlerini ve fırsatları aktif şekilde takip ediyor. Lüks gayrimenkul ve lüks otelcilikte 30 yıllık geliştirme, işletme ve varlık yönetimi deneyimi ile Trump ailesi projelerde konsept aşamasından itibaren ve aktif olarak yer alıyor. Her Trump International Hotel Collection oteli Trump kuruluşunun doğrudan bir iştiraki tarafından yönetililiyor.”

TRUMP TOWERS ŞİŞLİ PROJESİNİ TAMAMLIYORUZ

“Trump grubu kalitesine şimdiden örnek teşkil ederek Türkiye’de yatırımı Doğan Holding tarafından yapılan Trump Towers İstanbul, Şişli, projesini tamamlıyor.  40 katlı konut kulesinde Trump markasını temsil eden tasarım kalitesinin getirdiği özenli ve zengin detaylar içeren 200’e yakın geniş lüks rezidans dairesi bulunuyor.”

MARKA KALİTEMİZE VE STRATEJİMİZE UYGUN PROJE ARIYORUZ

Trump grubu olarak, bu örnek proje ile edindiğimiz Türkiye tecrübesini şimdi de Trump International Hotel Collection ile seçkin lokasyonlarda lüks otel açarak taçlandırmayı hedefliyoruz. Marka kalitemize ve stratejimize uygun proje tekliflerine aktif olarak ilgi gösteriyoruz.

Savaş Daş

By 1eladenecli Genel içinde yayınlandı

Yorum bırakın